CCV | Podcast : De Kerk van Brussel heeft talent !

De Kerk van Brussel heeft talent!

RCF is een christelijke radiozender die verschillende Franstalige lokale radiozenders groepeert in Frankrijk en België. Ook voor Brussel bestaat zo’n radiozender: RCF Bruxelles. Deze zender is via 107.6 FM te ontvangen, alsook via internet te beluisteren. De studio’s van deze radio zijn gevestigd in het Pastoraal Centrum van Brussel. RCF Bruxelles biedt programma’s aan waarin de Kerk van Brussel een belangrijke plaats krijgt.

Zo startte onlangs een reeks interviews onder de titel L’Eglise de Bruxelles a des talents!/De Kerk van Brussel heeft talent!. In de uitzendingen van deze reeks komt het eigene van de verschillende pastorale eenheden in Brussel aan bod. En niet alleen de Franstalige pastorale eenheden, maar ook de Nederlandstalige pastorale eenheden zullen worden voorgesteld! Dit gebeurt in de vorm van interviews met de verantwoordelijke van de pastorale eenheid en één of twee van zijn of haar medewerkers. De interviewers voor de Nederlandstalige uitzendingen zijn Ria Dereymaeker en Gino Mattheeuws.

Voor de eerste Nederlandstalige aflevering ging Gino in gesprek met priester Johan Dobbelaere en Kiki Van Vlierden. Beiden zijn werkzaam in de pastorale eenheid Kleopas, wat de gemeenten Ganshoren, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem omhelst. Ze spreken er onder andere over de eigenheid van de Brusselse Kerk, de kansen en moeilijkheden die ze ondervinden bij hun pastorale taken, de nieuwe vorm van catechesewerking die ze er hanteren en de verjaardag van de Sint-Martinuskerk van Ganshoren.

Deze uitzending is terug te beluisteren via podcast.

Op die manier komen de komende maanden alle pastorale eenheden van Brussel aan bod.

Telkens er een nieuwe aflevering beschikbaar is, kan je de link ernaartoe terugvinden op de websites van het vicariaat Brussel en van CCV in het vicariaat Brussel.

Link tot de site van RCF Bruxelles (franstalig)

Tot de pagina van de pastorale eenheid Kleopas.