Le 06/12 | Concert de Noël à la cathédrale

brussels-chamber-choir« KERST !»
Dinsdag 6 december, 20u

Arvo Pärt: Magnificat & Tradiotionele Kerstliederen

Met het vocaal ensemble Brussels Chamber Choir opgericht door Helen Cassano en Xavier Deprez, orgespeler

Een set van 50 artiesten
Dit jaar is het op sinterklaasdag, 6 december dus, dat het traditionele kerstconcert zal plaatsvinden. Dit jaarlijkse concert zal doorgaan in een kerstsfeer met gekende Engelse prachtige Christmas Carols die ons steeds deze kersttijd doen herbeleven.  En dat kunnen we beleven dank zij de  de rijke keuze van koormuziek, orgel, ook zang en orgel.  Dit alles wordt in een mooi geheel samengesteld.

Eerst horen we de Duitse barok (Praetorius, Scheidt), daarna het Engelse repertorium  (Ralph Vaughan Williams, Benjamin Britten, John Tavener, Alan Charlton, Bob Chilcott, Will Todd), maar ook het Belgische (Jan Moeyaert, Xavier Deprez) om de Franse kerstcomposities niet te vergeten.(Louis-Claude d’Aquin & Olivier Messiaen).

Er zullen ook advents-en kerstteksten voorgedragen worden door de leden van het koor en dit in verschillende talen.

Het Brussels Chamber Choir werd opgericht in 2007 door Helen Cassano en andere studenten van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Het ensemble treedt regelmatig op in a cappella concerten doorheen Brussel, en is vaak te gast in de Brusselse kathedraal. Het BCC heeft ook reeds verschillende malen geconcerteerd met het barokorkest van het Koninklijk Conservatorium Brussel, met gastdirigenten als Philippe Pierlot, Paul Agnew, Sigiswald Kuijken en Paul Dombrecht. Andere projecten omvatten de Johannes-Passion (2012) en de Messiah (2013) in Eeklo, en een lecture-performance met Eric Whitacre (2012). Het koor is ook vaak te gast op festivals, o.a. het Tête-à-Tijd festival in Sint-Joost-ten-Node (2012), het Singing Brussels festival van BOZAR (2014), het Brussels International Guitar Festival (2015) en La Fabbrica del Canto in Milaan (2015). In 2011 won het koor een derde prijs op de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen.

Helen Cassano werd geboren in Londen maar groeide op in Madrid. Ze studeerde musicologie aan de University of London, en verhuisde in 2002 naar België. Ze behaalde Master-diploma’s in zang, kamermuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Lemmensinstituut. Helen concerteert en brengt CDs uit als soliste en ensemble-zangeres met verschillende professionele koren en ensembles, o.a. Vox Luminis, Arsys-Bourgogne, het Choeur de Chambre de Namur, Currende, het Huelgas Ensemble en het Vlaams Radio Koor. Haar CD-opname met Vox Luminis met de Musicalische Exequien van Schütz heeft naast veel andere prijzen, de prestigieuse prijs voor ‘Best recording of the year 2012’ van Gramophone Magazine gekregen.

Het concert zal doorgaan in het centrale deel van de kathedraal met het grote Grenzig orgel.  Dit prachtig instrument werd  in 2000 gebouwd door de Duits-Spaanse orgelbouwer Gerhard Grenzing. Het is een veelzijdig  instrument dat door zijn bouw  zowel de Latijnse als Germaanse stijlen aan kan. Door de grote verscheidenheid en samensmelting met het koor wordt het zeker en vast een prachtig gebeuren.

 

Praktiscche informatie :

Kerstconcert, dinsdag 8 décembre, 20u
Sinter-Goedeleplein – 1000 Brussel

Tarieven : Ticketten : 18€- Reductie (- 25 en + 65) : 16€.

Informaties : www.cathedralisbruxellensis.be

Reservatie : arsincathedrali@gmail.com


Date / Heure
Date(s) - 06 décembre 2016
20h00

Lieu
Cathédrale des Saints Michel et Gudule
Place Sainte-Gudule
1000 Bruxelles


Chargement de la carte…