IJD | Hoopvolle adventsverhalen

Een adventsavond net voor de start van de advent, 27 november van 19.30 tot 20.30u door Zoom. Dat legden we in het begin van het jaar vast in onze agenda. Een avond waarop plussers met hun begeleiders terecht konden in het vicariaat Brussel om er, net zoals bij de filmavond in februari, een verhaal te beleven en er nadien over te delen. We keken ernaar uit, want het was wel eventjes geleden dat we de Brusselse plussers gezien hadden.

Later kwamen dan regels voor jeugdwerk, waarbij generatie-overschrijdend werken werd afgeraden in code oranje, en dus pasten we de plannen aan. Generaties werden gescheiden en de plussers zouden, onder begeleiding van een IJD-medewerker, een adventsverhaal ontdekken, terwijl de begeleiders en eventueel andere geïnteresseerde volwassenen konden genieten van een voorlezer. Minstens even ideaal was dit, zo net in de Vlaamse voorleesweek die toevallig ook in de laatste week van november valt. Het bleef een hartverwarmende avond om naar uit te kijken.

En toen code rood. Beter niet binnen werd er aangeraden, en zeker niet met meer dan twintig. Het plan om mensen ergens te verwelkomen en hen te laten zitten werd geschrapt en het werd een winterwandeling. Maar nog steeds met adventsverhalen en luisteren naar hoop en licht.

Nu sinds eind oktober ook wandelen met meer dan vier van de geplande activiteit werd geschrapt, blijft nog steeds het verhaal over. Het verhaal van advent en hoop en licht. Net zoals altijd blijft dit overeind staan in een zee van twijfels. De adventsavond, die zullen we waarschijnlijk niet samen kunnen beleven. Maar vanuit IJD zorgen we ervoor dat ieder van ons wel alle verhalen die net over dat gaan wat we nu zo nodig hebben, te horen krijgt. Een adventsbundel met alle elementen die tijdens de verschillende scenario’s bedacht werden, zal verspreid worden over alle begeleiders van plusgroepen. En deze adventsbundel wordt live voorgesteld tijdens ons Adventslicht.

Via deze webpagina blijf je op de hoogte van de verspreiding van deze hoopvolle verhalenbundel.

Naar de site van IJD.